Hartcoherentietraining

“Via je ademhaling connecteren met je hart… terug dichter bij jezelf, terug naar meer balans in je brein en je lichaam”

Wat is hartcoherentie?

Als we uitademen vertraagt onze hartslag en als we inademen versnelt ze. Als het vertragen en versnellen van de hartslag op een regelmatig tempo afgewisseld wordt en dus op elkaar afgestemd zijn, spreken we over hartcoherentie.
Onze hartslag wordt echter beïnvloed door onze gedachten en gevoelens, maar ook door onze ademhaling. Wanneer je vaak en langdurig gestresseerd bent, neemt de hartcoherentie af. Er is dan onvoldoende evenwicht tussen spanning en ontspanning.
Via een eenvoudige en efficiënte ademhalingstechniek kunnen we dat verstoord hartritme terug gelijkmatiger maken. Het lichaam produceert dan o.a. minder stresshormonen waardoor je je rustiger en minder angstig voelt, je focus beter kunt houden enz.
Bovendien is deze hartocherentie-ademtechniek wetenschappelijk onderbouwd en meetbaar met biofeedback apparatuur.

 

Doel

Hartcoherentie heeft zijn effecten al bewezen en wordt reeds gebruikt in ziekenhuizen, bij topsporters, politie, bedrijven enz.

  • Een grotere bewustwording van de stresssignalen van je lichaam.
  • Inzicht in je eigen gedrag en denkpatroon die mede de oorzaak zijn van je spanningsklachten.
  • Sneller anticiperen op de signalen van je lichaam door o.a. ademhalingsoefeningen te doen.

Effect

Motivatie en discipline om dagelijks je oefeningen te doen is essentieel in deze training. Daarom is coaching en opvolging belangrijk.
Als je consequent de ademhalingsoefeningen doet, dan gaan je zenuwstelsel en je brein meer in evenwicht komen met als gevolg:
   => Een minder emotionele geladen reactie op stressvolle situaties.
   => Toenemende veerkracht tegenover spanning en stress.
   => Minder fysieke klachten ten gevolge van stress.
   => Een beter slaappatroon.
   => Een verbetering van de focus en de concentratie.
enz.

 

Kracht van de training

  • Eenvoudig in toepassing.
  • Minimale oefentijd (3 x 6 min. of 2 x 10 min. per dag) .
  • Meetbaar in real time (biofeedback). Klik hier voor meer uitleg
  • Deelnemer neemt zelf het heft in handen!
 

Inhoud

De training bestaat uit 5 sessies van ongeveer 1 uur. Na elke sessie, ontvang je een mail met de essentiële informatie.
Tussen elke sessie is er ongeveer een periode van 2 weken.
Ik vind het zeer belangrijk dat je een geïnformeerde beslissing kan nemen om te beginnen aan de training. Daarom organiseer ik : infomomenten individueel of in kleine groep op afspraak (max 6 personen).
Ook worden er jaarlijks infomomenten in grote groepen georganiseerd op verplaatsing voor een lage toegangsprijs. Zie agenda.

1.  Intake en bewustwordingsoefening. Hoe kan ik “onthaasten”?
2.  Mijn stressbronnen en mijn energiegevers. Hoe werkt ons zenuwstelsel en wat is de invloed van stress? Hoe kan ik “onthaasten”?
3.  Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart? Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of mijn zenuwstelsel in balans is?
4.  Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties? Hoe kan ik tot een betere emotionele beheersing komen en veerkracht opbouwen?
5.  Hartcoherentie in je dagelijkse leven: tips bij acute en toekomstige stress, onzekerheid, conflicten, angst,….

Motivatie en discipline om dagelijks je oefeningen te doen is essentieel in deze training. “Als je iets wilt veranderen, dien je iets te veranderen!” Daarom is coaching en opvolging belangrijk.

 
Voor diegene die nog veel rust nodig hebben, zich moeilijker langdurig kunnen concentreren en de training willen volgen op eigen tempo in hun vertrouwde omgeving, kunnen een e-learningpakket gecombineerd met 2 tussentijdse opvolgingsgesprekken, aankopen.
Het e-learningpakket is professioneel gemaakt door het boegbeeld van de beroepsorganisatie, Louis van Nieuland en zijn gedreven collega Mieke van Buysrogge. De opvolgingsgesprekken met mij, kunnen online gebeuren ofwel in de praktijk.

CONTACTEER VANOUDSCOACHING